Снимка: Архив, Reuters

Спипаха двама автоджамбази край Враца в хода на спецоперация по противодействие на престъпленията свързани с автомобили.

Служители от СДВР забелязали движещ се по бул. "Ломско шосе" в столицата лек автомобил "Ситроен ДС4". Колата била със счупен прозорец на шофьорската врата. При направената справка станало ясно, че е с подменени регистрационни табели, като са поставени номера от товарен автомобил.

Установено било, че на 17 февруари автомобилът е обявен от собственика за противозаконно отнет от столичната ул. "Боряна".

Полицейските служители последвали крадената кола и придружаващо го БМВ до врачанското с. Паволче.

Там при опит да бъде укрит противозаконно отнетия "Ситроен", в специално пригоден за целта гараж, са задържани и двамата автокрадци – 36-годишния Генади Гергинов - Жмудата, активен автоджамбазин и 43-годишния Радослав Христов, който шофирал съпровождащия автомобил.

При последвалите процесуално-следствени действия в гаража полицаите намерили и иззели множество вещи, използвани в престъпната им дейност. Иззети били мобилни телефони, СИМ-карти, два комплекта регистрационни табели, множество автоключове за различни марки автомобили, и техническо средство тип "тапа".

След доклад на събраните материали в Софийската районна прокуратура арестуваните са привлечени като обвиняеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase