Снимка: Dnes.bg
fallback

72-годишен мъж е бил въвлечен в измама по телефона и предал на измамници 20 800 лева, съобщиха от Областната дирекция на МВР – Шумен.

Парите мъжът изхвърлил през тераса на апартамент на седми жилищен етаж.

Схемата, по която бил измамен, е позната в последно време – непознат се обажда по телефона, представя се за полицай и иска помощ за залавяне на телефонни измамници.

С идеята че помага на полицията, мъжът следвал указанията.

Поставил в торба 20 800 лева и ги хвърлил през терасата, за да могат "полицаите" да задържат на място измамниците.

Малко по-късно, когато разбрал, че е измамен подал сигнал в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

22

Mariec

преди 6 години

Нямали лаптопи старците да следят новините, а щом имат пари за хвърляне,радио ителевизор нямат ли?

21

Hafen die Wahrheit

преди 6 години

Троловете се утепаха да ни убеждават как пенсионерите били бедни. А пък пенсионерите се утепаха да вълат пачки през балконите. И после, същите тия *** се присмиват на хвълящите денги!

20

Средна възраст

преди 6 години

Писане и говорене има непрекъснато по форумите в нета.Тези възрастни хора нямат лаптопи и таблети и не висят като вас по цял ден пред клавиатурата.На вас младите ви е писнало ,а те чули -недочули едва ли знаят какъв размер са придобили тези злодеяния.Много старци си живеят още в ,,оня свят"Те нямат вашата информация .И така ще е докато днешните хора на средна, станат на тяхната възраст.Те няма да са лесна плячка ,даже никак.Информацията им ще е различна от на днешните пенсии.

fallback