Снимка: Архив, Reuters
fallback

По казуса с организираната престъпна група, която е извършвала икономически престъпления свързани с реекспорта на лекарства, и по други сродни казуси действа освен прокуратурата и изпълнителната власт в лицето на различни органи от различни министерства. Това каза на брифинг председателят на специализираната прокуратура Иван Гешев.

Oще по темата

"Това, което правим, до момента не е правено", каза още Гешев и допълни, че повече информация ще бъде изнесена в началото на следващата седмица.

По време на брифинга се изнесоха данни и за проведена вчера операция на Специализираната прокуратура, ГДБОП, жандармерията и Бюрото по защита към Главния прокурор във Велико Търново. При нея е била задържана организирана престъпна група занимаваща се с наркоразпространение. Тя е налагала наркомонопол по "силов и брутален начин" на територията на Търново, каза говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова, цитирана от БТА.

Задържани са 15 лица, но колко ще останат обвиняеми вероятно ще стане ясно до края на деня, обясни Иван Гешев. Обвиненията най-вероятно ще бъдат за - ръководство и участие в организирана престъпна група за продажба и разпространение на наркотици и силови действия, уточниха от прокуратурата.

При акцията са претърсени 23 адреса, на които са намерени определени количества марихуана, пико и други наркотици. Открита е и подвижна лаборатория за пико.

Директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов коментира, че това е поредна реализация на служителите на дирекцията във Велико Търново над "сериозни групи, които имаха амбицията да налагат монопол за продажба на наркотици в областта".

По думите на главния секретар на МВР Младен Маринов става все по-добър синхрона и резултатите на органите на реда и прокуратурата, а операцията показва, че по проблема с наркоразпространението се работи "системно и целенасочено".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Бай Танас

преди 6 години

Почват да душат, като разберат, че са пропуснали да ги включат в някоя далавера

fallback