Снимка: Dnes.bg
fallback

Участници в телефонни измами бяха заловени в Попово и Пещера.

Извършител на телефонни измами е задържан в Попово.Измамата е извършена на 14 ноември в града, когато 71-годишна жена е дала 5 700 лева на мним служител на полицията, съобщават от Областната дирекция /ОД/ на МВР в Търговище.

Въвеждането в заблуждение е станало по схемата "искане на съдействие за задържане на извършители на телефонни измами", припомнят от полицията.

На 17 ноември е установен извършителят на измамата - Р. Д. /на 59 г./ от разградското село Ясеновец. При реализирането на престъпната схема е играел ролята на куриер /муле/. Установена е съпричастността му при извършване на още две телефонни измами в градовете Силистра и Исперих.

Р.Д. е задържан за срок до 24 часа в Районното управление на полицията в Попово. Образувано е досъдебно производство. На Р.Д. е повдигнато обвинение на извършеното от него деяние.

Участник в телефонни измами е задържан от полицията и в Пещера, съобщават от пресцентъра на ОД МВР-Пазарджик.

При полицейска акция в родопската община е арестуван мъж с инициали К.Н./36г./ от София. Той е с множество криминални прояви, включително и за притежание на наркотични вещества.

До момента е установено, че през последния месец К. Н. изпълнявал ролята на посредник в схема на измами, като е взел общо 3600 лева и 1500 евро. Жертвите са три жени от Батак и Пещера на възраст между 77 и 88 години.

От пресцентъра уточняват, че е използвана схемата за полицай, разследващ телефонни измами. Той искал всичките спестявания от пенсионерите, за да примамят и заловят измамниците. На адреса идвал мъж, представящ се за цивилен криминалист, който вземал парите с обещание сумата да бъде възстановена обратно, след като бъдат задържани извършителите. Ако откажели, жертвите били заплашвани със саморазправа.

Работата по случая продължава.
 

/БТА/
 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Боко Тиквата

преди 6 години

Не ги дръжте повече от 72 часа, на тях се крепи повищения икономически оборот в последните години. Сега знаете ли от тези 5 хил лева колко хора ще се облажат, вместо да стоят в бурканбанк.

8

Анонимен

преди 6 години

И МАЛКИТЕ ДЕЦА ВИДЯХА, ЧЕ НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е ПРЕДИМНО СУПЕР ГЛУПАВО И ТО Е ЯСНО ,ЧЕ ЩЕ СЕ ВЪЗПОЛЗВАТ ОТ СИТУАЦИЯТА С ГЛУПЕНДЕРИТЕ!!ЩОМ БУДА НИ Е ПАК ПРЕМИЕР ЗНАЧИ НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ Е ЗА КУРИЛОВО ОСНОВНО :D

7

****

преди 6 години

Крайно време е да се въведе присъда,тежък физически труд,......най ги е страх от труд,и тогава всички битови престъпления ще изчезнат от веднъж,и хората по селата ще заживеят по спокойно,и без страх.

fallback