Снимка: архив, Reuters

59-годишен мъж е бил убит в дома си във варненското село Войводино, казаха от дирекцията на полицията в морската столица. Тялото му е открито от съсед с брадва в главата.

След като е получен сигналът, на мястото веднага са изпратени екипи на полицията и спешна помощ. Медиците само са констатирали смъртта. Тялото е откарано за аутопсия в съдебна медицина, обясниха от полицията.

Случаят е докладван на дежурен прокурор в Окръжна прокуратура Варна, пише „24 часа“. Назначени са експертизи.

Задържани за 72 часа са двама мъже, обвиняеми за грабеж, придружен с убийство, съобщиха по-късно от пресслужбата на Апелативната прокуратура в крайморския град.

Престъплението е извършено на 16 срещу 17 ноември. Двамата арестувани - на 29 и 27 години, от Вълчи дол, влезли в дома на самотно живеещия 59-годишен мъж.

При огледа на местопрестъплението полицаите констатирали, че по тялото на убития има наранявания с тъп предмет. Предполага се, че той е усетил двамата, проникнали в дома му, и е оказал съпротива.

Предстои Окръжната прокуратура във Варна да внесе в съда искане за вземане на постоянна мярка за неотклонение на задържаните.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase