Снимка: Булфото, архив
fallback

Полицията в Свищов е задържала камион с опасни отпадъци в района на бившето СМК на изхода на града. Акцията е проведена след сигнал на граждани до местната управа. Товарният автомобил е собственост на монтанска фирма за производство на акумулатори, а шофьорът е арестуван.

Още в сряда вечерта кметът Генчо Генчев е бил на мястото в имота, който е общинска собственост. Там еустановил наличието на силно канцерогенната обработена шлака от олово, използвано за производството.

"Изхвърленото е над 150-200 тона, все още не знам колко е загробеното количество. Намесен е свищовски бизнесмен", каза пред "24 часа" кметът Генчо Генчев.

Нелегалното депо за отрови е в урбанизираната територия на града, но далеч от жилища и обществени сгради.

Въпреки това става дума за фини прахови частици, които са много опасни и могат бързо да се разнесат, притесняват се от местната управа.

По първоначална информация през последната седмица всяка вечер пристигали по два камиона. Изсипвали канцерогенните отпадъци, след което в малките часове багери ги загробвали.

Достъпът до мястото е ограничен. В четвъртък работеха екипи на областната екоинспекция, полиция, прокуратура.
Извършват се оперативни действия, а по случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Тровят с вода Свищов

преди 6 години

Свищов се отравя НАГЛО ПРЕСТЪПНО чрез ВиК.ВМесто питейна лечебна вода терористи контролиращи ВиК И РЗИ тровят с хлор токсични канцерогенни разтвори всички граждани и студенти..Жертвите имат видими белези на подпухвания и смъртна бледост.Кмета да изгони ВиК от община свищов и да въведе извънредно положение.Отровените измират от скоротечен рак,инсулти ,инфаркти..Рака идв аот разтворени с натриев хипо хлорид пост чернобилски *** от водопроводната мрежа

7

д-р Исня

преди 6 години

делото не е ли срещу неизвестен извършител

6

Диотър

преди 6 години

Такива мафиоти заслужават присъда за предомишлено убиство. Такава наглост и безхаберие е нечовешка. Дали се замислят че това всичко отива във водата и на масите ни? Разпространява се на стотици километри. Без пречиствателни станции или с такива, който ме работят.. всичко сме онречени на болести и смърт. РИОСВ да се задейства, защото това е ГЕНОЦИД!

fallback