Кадър от охранителна камера по време на обира. Youtube
fallback

Джип, дългоцевно оръжие, физическа сила, маски... За броени минути бандити отмъкват между 300 и 400 000 лева. Това потвърдиха от МВР в официален коментар за удара от тази нощ.

Малко преди 23 часа снощи трима маскирани нападнаха инкасо автомобил пред трезор в "Овча купел".

От видео, запечатало обира, се вижда, как бандитите спират с тъмен джип до инкасо автомобила. Започва борба, вижда се паднал на земята човек, суматоха... Нападателите прибират чувалите с пари в джипа и потеглят. Всичко трае малко повече от минута.

Oще по темата

"Бандитите са с дългоцевно оръжие, което не са използвали. За да сломят съпротивата на охранителите, те са употребили физическа сила", съобщи зам.-главният секретар комисар Георги Арабаджиев.

Единият от охранителите, 59-годишен мъж, е ударен с предмет по главата. Колегата му подава сигнала на 112. Въпреки първоначалните информации, че двамата са пострадали, от полицията уверяват, че са добре.

Според бивш служител на инкасо центъра има допуснати много нарушения при работата на охранителите. Мъжът, който се представя като Станислав, разказа пред Нова тв, че според наредбата на БНБ подобна дейност не може да се извършва в тъмната част на денонощието. Охранителите пък задължително трябва да са трима.

От МВР отказаха информация дали има нарушения от страна на охранителите в случая, но признаха, че има неглижиране.

"В резултат на такива неглижирания се случват инциденти като днешния. Но искам да уточня, че колегите, които са получили сигнала, са реагирали адекватно, предприели са оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия", каза още комисар Арабаджиев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Ганчо

преди 6 години

Тези младежи които стоят пред центъра са като полски пъдари. Всеки ден минавам по два пъти покрай тях. Мисля че всеки малко по силен и по-млад може да им вземе парите без да се затормозява. Единственото което правят е да карат бусовете си все едно , че са от кортежа на Президента или Б. Борисов. Те не признават знаци, предимство или друго. Имам чувство, че някой им е казал да карат като камикадзета.

57

анонимен

преди 6 години

100%сигурност...нагласена работа между охранителите...💯

56

Изгърбич Задвратян

преди 6 години

охранителите явно са некви пенсионирани силоваци, които каот са видели нинджите са напълнили потурите и им се е изпарила командосията. и дали са били въоръжени или с еърсофт автомати, вече едва ли е имало значение :)

fallback