Снимка: Facebook
fallback

МВР запазва пълно мълчание по случая с отвличането на Адриан, но службите имат заподозрени. Според запознати този ход бил предприет, за да не се попречи на освобождаването на 25-годишния мъж, пише "Труд".

Целта на разследващите била да не се предприемат прибързани действия, които биха навредили на пленника и да се съберат доказателства срещу бандата. Източници на изданието твърдят, че четирима човека са ядрото на новите "Нагли". Имали и помощници, но някои от тях не знаели нищо за отвличането. Полицаи вече оглеждали изоставени или взети под наем къщи в района на Панчарево, Кокаляне, Вакарел.

Oще по темата

"В такава ситуация трябва да се събере огромна по обем информация и не трябва да се избързва, защото доказателствата трябва да са безспорни", каза бившият МВР шеф Цветан Цветанов и припомни случая с Румен Гунински-син. "Бе платен откуп, можехме да пристъпим към реализация, но тогава се реши, че трябва да съхраним на първо място човешкия живот. Ние вече знаехме. В рамките на месец-два събрахме необходимите доказателства".

Сред заподозрените за отвличането е бандата на Джаки Ръчичката, твърди "24 часа". Самото общуване между бандитите и Златков ставало само с текстови съобщения. Още на втория ден след похищението - 31 август, престъпниците се свързали с бащата. Първият откуп, който похитителите поискали, е бил от 3 млн. лв. Бащата обаче обяснил, че няма такава голяма сума и след 9 дни преговори тя била намалена до 600 000 лева.

При самото отвличане е използвана инсценирана полицейска проверка, потвърдил съмненията на разследващите Адриан. На 30 август близо до дома си в с. Герман 25-годишният мъж е бил принуден да спре колата си със затъмнени стъкла и полицейски буркан. В автомобила имало 3-ма души, разказал Адриан. Те не носели униформи, но имали отличителни знаци на служители на МВР.

Похитителите били с маски, такава сложили и на Адриан, за да не разбере накъде го водят. Възможно е похитителите да са искали да отвлекат бащата, но да са се задоволили със сина, след като са разкрили тактиката си с полицейската проверка пред него.

Заподозрените за отвличането на Андриан Златков действат като банда още от началото на века, припомня вестникът. Тартори са Дани Ръчичката, Шаки, бандитът от костинбродското с. Безден Йосиф Йосифов-Йоско. В групировката през годините се подвизават Борчо, братът на Ръчичката Стефан, Ивайло Симеонов-Богьовеца и др.

Бандата е уличена през 2001 г. за похищението на шефа на "Руен" Стефко Колев. На съд обаче отиват само Джаки, чийто глас е идентифициран при обаждането за откуп, и Борчо, у когото е намерен ръчният часовник на Колев. И двамата са оправдани.

Те са заподозрени и за убийството на Филип Найденов-Фатик през 2003 г. в София, както и за стрелбата от мотор по Кирил Киров-Киро Японеца. За втото престъпление обаче са оправдани от съда.

Според полицаите Дани Ръчичката и аверите са отвлекли дъщерята на сочения за кокаинов крал Евелин Банев-Брендо.

Бащата на Адриан - Тони Златков, не разкрива никакви подробности около преговорите с бандата, нито детайли по предаването на откупа. Призна, че синът му е отслабнал поне с 5 кг за 11-те дни плен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 6 години

Имали заподозрени хахахахах :D Еле първо беше Бай Добри, сега Джаки ръчичката :D Утре ще е Бай Шиле :D

46

съндърлъ мъндърлъ

преди 6 години

Защо , 38 е написал заглавие . ИГАНИН и не е изтрит, а на нас ни трият тези думи. Явно това е човек на редакцита и тезата му е чиста пропаганда. ,, Шведските,, магарии и привилегии не могат да бъдат извинени ,независимо от слабостта на държавата. Явно сайта активно подкрепя ,,*** венци,,.

45

Анонимен

преди 6 години

Лошо. ако полицията е по петите на бандата, ще трябва в блиско време да се разделят с парите дето са прибрали под формата на подкупи за прокурори и съдии...

fallback