Снимка: архив Reuters
fallback

Мъжът, който изнасили брутално жена в центъра на Варна във вторник сутринта, е задържан. Той е 27-годишен, от ромски произход с богато досие, пълно с разнородни престъпления.

Неговата жертва е на 55 години.

Извергът бе установен по генетичния материал, оставен по тялото на жената. Още вчера полицията знаеше кой е изнасилвачът, но той се укриваше.

Oще по темата

Ромът издебнал жената да върви сама по ул. “Струга” в централната част на Варна и я нападнал в гръб. Замъкнал я в храстите и запушил устата ѝ, за да не вика, след което разкъсал дрехите ѝ. Жената се съпротивлявала, а ромът използвал сила.

Докато се борила, жертвата успяла да види лицето на нападателя добре.

В медицинския документ от прегледа ѝ пише, че тя има охлузвания и кръвонасядания във влагалището. Кожата на гърба ѝ е издрана в областта на прешлените, пише "24 часа".

При освидетелстването на пострадалата медиците намерили епителни клетки, които подложили на изследване. Така полицаите бързо разбрали кой е насилникът.

Първоначално от полицията се надяваха да стигнат до извършителя чрез фоторобот заради много подробното описание на жертвата. ДНК-то, което намерили по тялото ѝ, обаче значително улеснило работата на разследващите.

Първоначално за изнасилването бяха арестувани 10 души, по-късно броят им нарасна до 19. Те обаче бяха освободени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

171

Лесно и евтино.

преди 6 години

Явно с " Макаров " в дамската чанта ще се тръгва сутрин за работа.

170

WTF

преди 6 години

Животно. Бой до дупка в ареста.

169

Eлена

преди 6 години

До Intellirom:Ти наистина ли питаш това?!Явно ,"капацитетът" ти пречи да разбереш,че за ромите това е ежедневие!Работя всеки ден с такива от "Факултета",знам за какво говоря,няма интеграция!Масово децата са с отклонения при тях,заради чести кръвосмешения,правени под влияние на алкохол или наркотик.

fallback