Снимка: Архив, Reuters
fallback

Задържани са трима мъже за нанесен жесток побой над незряща гадателка, съобщиха от полицията в Сливен.

На 17 юли 38-годишен мъж сигнализирал, че е намерил 69-годишната си майка пребита и в безпомощно състояние.

Жената е незряща и живее сама в град Нова Загора. Тя е настанена в болнично заведение в град Сливен с фрактури на ръце и лицеви кости, както и с множество други наранявания с опасност за живота.

Разследващите започнали да работят по три основни версии. Постепенно като водеща излиза, че престъплението е свързано с дейността на пострадалата като гадателка.

Криминалистите установили, че през 2016 г. жената била посещавана от семейство от град Котел, потърсило помощ в алтернативни методи за справяне със здравословен проблем. Но когато методите не довели до желания резултат, хората потърсили и други лица, занимаващи се с подобна дейност.

Междувременно решили, че 69-годишната жена умишлено им причинява беди и замислили отмъщение. Така на 15-ти срещу 16-ти юли те проникнали в дома й, докато спи, и й нанесли множество удари с твърд предмет.

След издирване на 2 август в град Котел са задържани тримата мъже.

След доклад на случая в прокуратурата, мярката им за задържане била удължена до 72 часа. С решение на Окръжен съд – Сливен двама от тях са с наложена мярка "домашен арест", а другият - "парична гаранция”.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Не е важно

преди 6 години

Всеки избира на какво да вярва, та така и тези хора. Тъжно е когато хората станат подвластни на всякакви илюзии, още по-тъжно е че са посегнали на незряща жена, независимо какви са подбудите им.

19

Анонимен

преди 6 години

един отишъл на гледачка. Чукнал на врата и чул глас от вътре "кой е"- Егати гадателката - и си тръгнал

18

Изгърбич Задвратян

преди 6 години

по тоя повод най учуден останал стиви уондър. коментара му бил лаконичен: "ти да видиш ква беля станала".

fallback