Снимка: Архив, Reuters
fallback

Районната прокуратура-Асеновград привлече като обвиняеми 40-годишния Асен А. и 32-годишния Джавет Ю. заради побоя над гребците и техните треньори в Асеновград.

Oще по темата

Установено е, че на 26 юни 2017 г. в Асеновград, те са извършили хулигански действия в района на болницата в града, след възникнал конфликт между българи и роми.

Двамата обвиняеми се държали агресивно, хвърляли камъни, обиждали, отправяли заплахи и носели дървени тояги, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура - Пловдив.

По същото досъдебно производство за хулигански действия с особена дързост и цинизъм, както и за причинени средни телесни повреди, вече са задържани девет лица, на които съдът в Асеновград определи мярка за неотклонение "задържане под стража" на 30 юни 2017 г., припомнят от прокуратурата.

Двамата обвиняеми имат съпричастност към възникналия конфликт. Те за задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Обвиняемият Асен А. е осъждан, а Джавет Ю. не е.

Издирват се и други лица, участвали в боя в Асеновград на 26 юни 2017 г.

Междувременно районната прокуратура повдигна обвинения за хулиганство и причиняване на лека телесна повреда срещу Петър Низамов-Перата. По време на един от протестите в града той нападна оператор на bTV.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 6 години

До Анонимен 4Не му се сърди! Майка му и баща му са брат и сестра!

4

grigor

преди 6 години

Сори. Новите цени не ме бъркат. Бърка ме да има равни закони за всички. Точно заради това, че няма такива, има и нови цени на тока. Щото някой трябва да плаща тока, който сините крадат.

3

Изгърбич Задвратян

преди 6 години

a задържани за новите цени на тока ще има ли? щото докато перата води хората в извечната борба срещу "другите" , било то индианци или къси ръкави, имате нови цени на електроенергията, които никой не коментира. а после ще викате вай gейбa.

fallback