Снимка: Facebook

След няколкочасови прегледи в Центъра за психично здраве 26-годишният Живко Кючуков от Бургас, който осакати възрастна жена, вече си е вкъщи.

Още по темата

Според негови близки момчето, което страдало от шизофрения, съжалява за стореното, съобщи "24 часа".

По неофициална информация Живко се е лекувал в психиатрия заради заболяване, след което дълго време е приемал медикаменти.

На 9 май следобед той безпричинно нападна и жестоко изрита в гръб 72-годишната Виолета Караджова, която чакала на автобусна спирка до бл.61 в к-с "Изгрев".

След ритника Живко Кючуков, се връщал няколко пъти заканително и с крясъци при жертвата си, която пък се озова в болница със счупен таз.

По случая са разпитани множество свидетели – очевидци.

След като е бил задържан, Живко признал за стореното. Тази сутрин той е конвоиран от униформени до Психодиспансера, за да му бъде извършена съдебно-психиатрична експертиза.  

От заключението на експертите ще стане ясно дали той е вменяем и дали може да бъде привлечен към наказателна отговорност.

Едва след като бъде изготвена експертизата и стане ясно дали Живко е вменяем, ще се пристъпи или към повдигане на обвинение или към принудително лечение, обясниха юристи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase