Снимка: Facebook
fallback

След няколкочасови прегледи в Центъра за психично здраве 26-годишният Живко Кючуков от Бургас, който осакати възрастна жена, вече си е вкъщи.

Oще по темата

Според негови близки момчето, което страдало от шизофрения, съжалява за стореното, съобщи "24 часа".

По неофициална информация Живко се е лекувал в психиатрия заради заболяване, след което дълго време е приемал медикаменти.

На 9 май следобед той безпричинно нападна и жестоко изрита в гръб 72-годишната Виолета Караджова, която чакала на автобусна спирка до бл.61 в к-с "Изгрев".

След ритника Живко Кючуков, се връщал няколко пъти заканително и с крясъци при жертвата си, която пък се озова в болница със счупен таз.

По случая са разпитани множество свидетели – очевидци.

След като е бил задържан, Живко признал за стореното. Тази сутрин той е конвоиран от униформени до Психодиспансера, за да му бъде извършена съдебно-психиатрична експертиза.  

От заключението на експертите ще стане ясно дали той е вменяем и дали може да бъде привлечен към наказателна отговорност.

Едва след като бъде изготвена експертизата и стане ясно дали Живко е вменяем, ще се пристъпи или към повдигане на обвинение или към принудително лечение, обясниха юристи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

77

Чистачът

преди 6 години

***, много внимавай като се разкарваш из Бургас! Има много кофти пътища.. Да не се спънеш някъде.. Тогава ще съжаляваш наистина! Много бързо ще се излекуваш наркоман нещастен!

76

nqkoi si

преди 6 години

като е с шизофрения да си пие хапчетата редовно ! да не пие алкохол и да спортува !аз съм с шизофрения и си работя и си спортувам . да за съжаление съм постоянно на хапчета доживот !

75

съдия

преди 6 години

Не приемам това нещо - болен шизофреник и поради това -в къщи. Щом е болен -да не излиза от вкъщи или от психиатрията. Щом като извърши престъпление (както в случая) -или в затвора за определеното време или за същото време -в психиатрията. А сега какво правим, под натиска на Европа -не може да стои в психиатрията повече от 6 месеца. Нима трябва да избие няколко човека, за да се разбере че трябва доживотно лечение в ограничено пространство ? Или нима трябва да чакаме някой да го утрепе него ?

fallback