Снимка: Булфото, архив

С наближаването на празниците крадците стават особено активни. От 2 до 10 минути са им необходими, за да влязат в дома ви в да задигнат всички ценно, според данни на Столичната полиция.

Южните квартали остават най-рискови за подобен вид престъпения, затова от МВР съветват хората, които ще пътуват около Великден да бъдат внимателни.

Според Радостин Ангелов, началник на сектора за борба с престъпления срещу собствеността в СДВР, кражбите от всякакъв вид намаляват.

Спрямо предходната година се наблюдава един намаляващ брой на кражбите от всички видове – домови, тези, които се водят взломни, които са по офиси и фирми. При домовите кражби, които най-много притесняват граждани, също имаме намаляване на този вид престъпления, обясни той пред БНР. 

Той обясни, че спадът на кражбите се дължи на това, че в края на миналата година е била разбира знакова банда, която е обирала най-вече офиси на фирми.

"Главно целта им беше кражба на каси и големи суми пари. При домовите кажби просто вече няма тия пари в гражданите, гражданите вече са малко по-будни, превенцията от страна на полицията е по-голяма. Не се държат толкова кеш пари по домовете и затова предмет нас кражбите, когато се влиза е дребна ел. техника – лаптопи, компютри, таблети", добави Ангелов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase