Снимка: Булфото
fallback

Две възрастни жени са поредните жертви на телефонни измамници в Димитровград само в рамките на ден, съобщават от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Те са били подлъгани по схемата "съдействие на полицията" за залавяне на престъпник. Двете жени, на възраст 75 години, са следвали инструкциите на мним служител на реда, според който те участват в акция по залавяне на престъпници.

Първата потърпевша е изхвърлила от терасата на жилищата на бул. "Раковски" 12 000 лева. Живеещата на ул. "Цар Борис" нейна връстница е предала по същия начин чрез хвърляне през балкона на кооперацията сумата от 1810 лева.

И по двата случая са образувани досъдебни производства, а МВР отново съветва при подобни ситуации изложените на риск първо да се консултират с полицейския си инспектор, или да позвънят на тел. 112.

При два подобни случая в Габрово престъпниците взеха за ден 8 300 лева. Жертвите са жена на 65 години и мъж на 72 години са станали жертва на телефонни измами, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Жената и мъжът били заблудени по телефона, че полицията търси съдействие за задържане на телефонни измамници. Жената дала 1300 лева, а мъжът предоставил 7000 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 7 години

Само си представете стресът и ужасът, в който живеят тези възрастни хора, докато ги заплашват и тероризират! Забранено им е да споделят с близките си, иначе заплашват да убият и тях, и са предупредени, че ги следят. Този филм на ужасите продължава обикновено няколко дни, докато ги обработят и сринат психически и са сигурни, че непроследимо са им взели всичко. Ужасът не минава сл като вс свърши, защото остава шокът, посттравматичният стрес, страхът терорът да не се повтори и въпросите.

10

Анонимен

преди 7 години

А защо не се съобщава, че тел. на хората са блокирани. Ако потърпевшият се опита да се обади в полицията или не му работи тел, или онези прихващат разговора и се правят на полицаи. В схемата едните звънят и заплашват възрастните хора (и близките им) с убийство, ако не им дадат спестяванията си. Сл това им звънят други, представящи се за полицаи и под предлог, че искат да заловят терористите и да защият възрастните, ги карат да "съдействат", като дадат парите си. Пък после щели да им ги върнат..

9

Анонимен

преди 7 години

Това е На БСП електората и същите ще определят бъдещето на България!!!

fallback