Кадър: МВР

Двама братя са арестувани като заподозрени за убийството на 15-годишния Георги Игнатов в Борисовата градина.

Единият е задържан в дома му, а другият след нощна смяна на работното му място. Бащата на двамата е полицай, твърди Нова телевизия.

По-рано пък бе съобщено, че има един задържан - 19-годишен студент по право.

Той често променял външността си, за да не бъде задържан. По време на извършване на убийството все още бил ученик, а с днешна дата студент в Благоевград.

Главен комисар Георги Костов, когото вчера президентът освободи като главен секретар на МВР по предложение на служебния кабинет, посочи, че случаят е един от значимите за 2015 и 2016 г.

"Вчера колегите от Столичната дирекция на вътрешните работи и Софийската градска прокуратура проведоха реализация по задържане и документиране на участие в престъпление на извършител на територията на столицата", каза той.

Дълго време полицията се опитваше да открие извършителя. Георги бе наръган по обяд на 2 юни в оживен район до метростанцията на стадион "Васил Левски". Успява да се обади на майка си и на приятелката си, но в разговорите не казва нищо за извършителя.

Разследването бе затруднено от неясния образ на бягащ човек, запечатан от камери, заради което кадрите бяха изпратени и в чужбина. Основната версия бе, че Георги и убиецът му не са се познавали, а случайно са влезли в конфликт.

По-късно днес полицията и прокуратурата ще дадат официален брифинг по случая.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase