Снимка: Dnes.bg
fallback

Не само възрастни хора са жертви на телефонни измамници. 24-годишен мъж също се е подвел по познатата схема и е дал сумата от 770 лева, съобщиха от ОДМВР - Пловдив.

Измаменият е от Хисаря, а мошениците действали по добре известният сценарий - съдействие на полицията.

Според първоначалната информация, на 21 февруари 24-годишният потърпевш получил телефонно обаждане от непознат, представил се за служител на реда.

Oще по темата

Той обяснил, че в полицията в курортния град е задържан чужденец и трябва да бъде извършен превод на английски език. Минути след това последвал разговор с друг мъж, който заявил, че е адвокат на задържаното лице и потвърдил необходимостта от съдействие.

Впоследствие младежът получил допълнителни инструкции по телефона да преведе пари по определена банкова сметка и да закупи ваучери за мобилен оператор.

Изпълнявайки указанията, той дал общо 770 лева, които по-късно щели да му бъдат възстановени. Едва когато се явил в районното управление станало ясно, че е бил въвлечен в схемата на измамници.

По случая е образувано досъдебно производство. Предприети са активни действия за разкриване на извършителите на престъплението.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 7 години

Прав е баце като казваше, 1е много кофти мит;рял има. Как може да съдейства на полиция като на всеки е ясно че у нас има само милиция!

22

Хахаха

преди 7 години

Е не това вече е виц на деня - полиция, адвокат и чужденец, банкова сметка, ваучери ... без коментар. Всеки с малко над 50 IQ би се усетил че е абсолютна постановка.

21

До 21

преди 7 години

Когато започнеш и ти да пестиш като пенсионерите, не хилядарки, милиончета ще мяташ през балкона.

fallback