Снимка: архив, Reuters
fallback

Бързо производство е образувано срещу полицейски служител от Районното управление на ОД на МВР в Раковски, разпоредена от министъра на вътрешните работи Пламен Узунов, съобщиха от пресцентъра на полицията в Пловдив. Образувано е производство за тежко дисциплинарно нарушение и служителят е отстранен от длъжност.

Към 03.00 часа тази нощ на тел. 112 бил получен сигнал за инцидент, станал на кръстовище в Раковски.

Според първоначалните данни след употреба на алкохол 56-годишен служител, който шофирал лекия си автомобил, предприел проверка на 19-годишна водачка, спряла на знак стоп на кръстовището.

Той започнал да отправя заплахи и обиди към нея и спътниците й - 24-годишен мъж и 17-годишен младеж. Пристигналият на място полицейски екип отвел всички участници в инцидента в районното управление за изясняване на обстоятелствата.

Полицейският служителят бил изпробван с дрегер, който отчел значително количество алкохол в кръвта му, задържан е за срок от 24 часа по Закона за МВР.

Предстои да му бъде повдигнато обвинение за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол и мярката му за задържане да бъде удължена до 72 часа, уточниха от полицейския пресцентър.

По случая е образувано бързо производство, в рамките на което се извършват активни процесуално-следствени действия под наблюдението на прокуратурата. По разпореждане на министър Пламен Узунов срещу служителя започва и незабавна служебна проверка.
/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Сапа

преди 7 години

Преди да започнат в полицията ги проверявайте, не след като правят простотии. Ама тоя си е получил заслуженото

18

МВР

преди 7 години

Чичката изгоре с 20 заплати ! Ще духа...дрегера !

17

Анонимен

преди 7 години

Свалили ли са номерата на колата му?

fallback