Снимка: Булфото, архив
fallback

Половин милион листовки ще бъдат раздавани на шофьорите на тежкотоварни автомобили по ГКПП-тата срещу проникване на нелегални мигранти в камионите им.

Брошурите са отпечатани на български, английски и турски език. Инициативата е на МВР и Асоциацията на българските предприятия за международни превози и пътищата (АЕБТРИ).

В половината от случаите водачите на тирове не знаят, че бежанците са влезнали в товарните помещения, за да преминат границата, каза зам.-директорът на Гранична полиция Стоян Иванов, цитиран от "Фокус".

Според него с влошаване на времето нараства опасността от проникване в тежкотоварните камиони.

През тази година са предотвратени 300 опити на нелегални мигранти да преминат на българска територия от Турция в камиони, а 70 - на изхода към Румъния, посочи главният секретар на МВР Георги Костов.

Мигрантите режели въжета, влизали, а след това ги лепяли, за да заблудят водачите.

Имало случаи, когато нахлуват и през тавана. Това често се случвало докато шофьорите почиват.

След това обаче се оказва, че водачите са трафиканти на хора без въобще да знаят, че водят допълнителен товар.

Отделно има и риск за самите превозвани хора. Не са малко случаите на намерените мъртви или полузадушени нелегални мигранти, допълниха от полицията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

Анонимен

преди 7 години

До Анонимен 16Не системата,народа е гнил!Защото той създава тази система!

17

Пешо

преди 7 години

Трепанйе и копанйе!

16

Анонимен

преди 7 години

До Пешкодобре е една такава надежда да се качи при теб докато почиваш на крушата в гърция да те видя така ли ще говориш знаеш ли че заради такива надежди повечето колеги почиват с метална тръба в ръцете а на този с пломбирания товар да му кажа че в ЕС товара не се пломбира само за Македония и въобще трети страни а надеждите Пешко са като скакалци на пътя за Солун добре е да почнеш да се грижиш за тях че ни губят времето като се пречкат

fallback