Снимка: Dnes.bg

18-годишният Димитър Костадинов, обвинен в побоя над лекарка от Центъра за спешна помощ в Пазарджик, остава за постоянно в ареста, реши преди минути Окръжният съд в града.

Магистратите прецениха, че има достатъчно доказателства, че Димитър е извършил нападението над д-р Гергана Анчева и че ако е на свобода може да се укрие или извърши друго престъпление.

Още по темата

След като чуха решението на съда, приятелки на младежа, които бяха в съдебната зала, се разплакаха.

По-рано през деня близки на Димитър излязоха на протест в негова защита и настояха младежът да бъде освободен.

Участниците в протеста издигнаха плакати в защита на младежа от село Момина Клисура и в знак на протест пресичаха пешеходната пътека пред Съдебната палата в Пазарджик.

Близките на Димитър твърдят, че той е обвинен несправедливо. До ареста на младежа се стигна, след като нападна д-р Гергана Анчева. Заради травмата тя беше настанена в отделението по неврохиругия на болницата.

"Два пъти ме е ударил по главата. Опита се да ме ритне. И аз вече не си спомням втория път, когато ме е ударил", разказа пред Dnes.bg д-р Анчева.

Охранител от болницата се опитал да се намеси, но също бил нападнат от младия мъж, който е кандидат за полицай.

Лекарката от Спешното отделение в пазарджишката болница я дели година и половина до пенсиониране, но при тези обстоятелства тя е решила да напусне здравната система.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase