Снимка: архив Reuters
fallback

Като във филм на Емир Костурица 16-годишна ромска избяга от уговорена сватба в Германия с младежа, когото обича. Интерпол обаче е по следите им.

Не, историята наистина не е филмов сюжет, а е реална случка от варненското село Близнаци.

Влюбените Малина и Аладин избягали в Германия, за да не бъде продадено момичето за жена на друг. Тийнейджърката е обявена за международно издирване. Тя била спазарена от родителите си, които дори взели капаро от семейството на кандидат-жениха, но сега трябва да връщат парите.

В село Близнаци Малина живяла на квартира с глухонемите си родителите си. Там момичето се влюбва в с година по-големия от нея Аладин и за да предотврати бъдещата сватба, в края на месец юни двамата заминават за Германия.

Не е ясно обаче как са стигнали дотам, след като са непълнолетни, пише "Дарик".

В Германия живее майката на Аладин и тийнейджърите са отишли именно при нея, разказва дядото на момчето. Той обаче твърди, че не знае в кой град се намират.

Неговата снаха Любка и синът му се разделят преди няколко години и тогава жената емигрира с друг мъж. В Германия живее и по-голямата сестра на избягалото момиче.

"Малина има завършен 8.клас. Семейството е прилично, а момичето е културно и възпитано. Вписва се сред местните, участва в самодейните мероприятия – пее, играе", описва я кметът на Близнаци Димитър Димитров.

Седмица след изчезването на Малина родителите й освобождават квартирата си в Близнаци. Бащата се връща в родното си село Приселци, където са братята му, а следите на майката се губят.

Сумата, която двамата трябва да връщат за провалената сватба, не е известна. Местните хора в Близнаци обаче предполагат, че парите не са малко.

Малина Василева Димитрова е обявена за издирване в сайта на "Интерпол".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Некъф луд

преди 7 години

Незаконно е да избяга защото не иска да се омъжи за определения от родителите и човек, обаче е законно да родителите и да я продадат като стока на някой си против волята и, и най интересното е че и интерпол са се впрегнали да я върнат за до може да бъде омъжена на сила.

25

Мариян

преди 7 години

Скоро бях в Полша и може да е по студено, но е истински рай щото не видях един"швед"!

24

Анонимен

преди 7 години

До МунчоЩото е непълнолетна, родителите й я търсят. Има информация, че е зад граница и затова се намесва Интерпол. Добре че и Аладинчо не е пълнолетен, иначе щяха да го издирват като престъпник, отвлякъл дете.

fallback