Снимка: архив, Булфото
fallback

Двама жители на Стара Загора са задържани при полицейска акция по повод на сигнал за отглеждане на канабисова нива.

29-годишният Живко Д. и 28-годишната му приятелка Ана Ч. били закопчани от униформените в гориста местност между село Калояновец и трасето на автомагистрала "Тракия".

Там те поставили в напоителен канал малка ел.помпа и опънали маркуч, за да напояват засадените в 33 стръка канабис от специално култивиран холандски сорт, съобщиха от МВР.

При извършения обиск в дрехите на младия мъж е намерено и иззето топче суха зелена тревиста маса, около 0,6 гр, за която след извършена експертиза е установено, че представлява наркотично вещество – марихуана.

Установено е също, че Живко управлява личния си автомобил "Форд", след употреба на дрога – амфетамин, а книжката му е отнета за аналогично престъпление.

Влюбената двойка били задържана първоначално за 24 часа, а в последствие мъжът е оставен в ареста за още 72 часа. Образувано е бързо производство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

Tozi

преди 7 години

До TembelДа обаче нали правиш разлика между медицинска и психоактивна. Медецинската главната и съставка е CBD, докато на психоактивната е THC. Да има сортове които имат по- висок % (10-12) THC и в медецинската, но са рядкост. Марихуаната за пушене съдържа много често над 18% THC, а сега и с новите хибриди дори и към 30%. В което няма лично лечебно. Медецинската се употребява под формата на масло, олио и чрез изпарители. Като си запалиш марата не се лекуваш, а се тровиш по малко от тютюна обаче

12

Tembel

преди 7 години

Kanabis e zdravorloven.Farmacevtichnata mafia go otricha.

11

Декриминализация

преди 7 години

Напълно достатъчно е да се декриминализира отглеждането на едно растение в скрита домашна среда за лична употреба за лица над 18 години, без да се демонстрира, напълно инкогнито, без да се показва, без да се разпространява, така и престъпността покрай растението ще намалее драстично, като употребяващите ще спрат да се разправят с разни дилъри, които често разпространяват и мн по-тежки субстанции, ама откъде толкова политическа воля и акъл.

fallback