Снимка: архив Булфото
fallback

Полицията задържа 27-годишен жител на Харманли за големия пожар в Сакар планина. Според полицията той е предполагаем виновник за избухване на огъня.

Огнената стихия избухна между харманлийските села Дрипчево и Изворово и любимецкото Оряхово. Пожарът унищожи растителност на 50 000 декара.

Oще по темата

Разследването е установило, че задържаният мъж е почиствал пасища с трактор и прикачен инвентар в района по време на запалването, съобщиха от полицията, цитирани от БТА.

Образувано е досъдебно производство.

Човешка небрежност е най-честата причина за избухването на полски и горски пожари в Хасковска област през този летен сезон, сочи статистиката.

Пожарът в Сакар планина беше овладян снощи. Обходът на противопожарни екипи в локалните огнища обаче продължава. На място са 8 екипа огнеборци, а 4 дежурят в село Изворово, съобщи областният кризисен щаб.

Дежурствата ще продължат до късния следобед днес. Очаква се и отменянето на бедственото положение за двете села в състава на община Харманли, посочиха от областния кризисен щаб.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Исти

преди 7 години

Арийци от всички македонци са само онези,които са Бог-Ари: останалите изобщо не са!

5

Исти

преди 7 години

Гърците земеделстват през нощта не защото имат малко акъл,а за да се спасят от Сахарските жеги в своята напечена от слънцето страна.

4

96 процента

преди 7 години

... После се чудим защо всички полски пожари ( които после стават горски) възникват винаги около 15 часа .Отделно и *** изисквания на ЕС да не се коси когато тревата е зелена ,та да не развалим рахата на птички, пчелички, зайченца и т.н., а когато е станала като барут.И братята гърци са в ЕС , но всички земеделски дейности ги вършат ПРЕЗ НОЩТА ,щото имат поне малко акъл в главите си , за разлика от нас, мераклиите за бързи пари ...

fallback