Снимка: архив, Булфото
fallback

Туристите в Слънчев бряг са в паника от джебчии, които задигат вещите им, докато те се къпят в морето.

"Не можем спокойно да плажуваме. Два-три пъти чухме как около нас изпищяха обрани хора и не смеем да влезем във водата. Един от семейството остава да пази багажа и да се озърта. В кримисериал сме", оплакват се плажуващи пред "Труд".

Всяко лято е така, но тази година страхът е по-голям, коментираха туроператори. Крадците били много, идвали от вътрешността на страната. Преспивали в стаи под наем в околните села, в изоставени бунгала или на биваци в гористи местности край курорта. Винаги се движели в групи по двама-трима. Единият грабел, останалите го покривали и носели плячката в бивака.

Крадецът обикновено държал в ръка хавлия. Правел се, че му пари под краката, и притичвал до някой чадър, щом видел, че плажуващите под сянката му са в морето. Хвърлял хавлията си върху чантите, а после си я вземал, но с тях. Други апаши се престрували, че раздават флаери за заведения, с тях се вмъквали под чадъра и уж ги оставяли върху багажа, но той изчезвал заедно с тях.

"Дошъл съм за глътка почивка, а вместо да се излегна, без да мисля, на плажа, трупам стаж като пъдар", оплаква се счетоводител, дошъл за 10 дни в Слънчев бряг.

Дългогодишни служители на МВР прогнозират, че към края на сезона ще намалеят апашките атаки на плажа, а ще се засилят обирите на хотелските стаи.

Тогава удари търпи и персоналът. Припечелените пари са събрани и скътани в куфари и чанти. Често обират до шушка камериерки, преводачи, пикола и администратори

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

РОССИЯ

преди 7 години

с тази статия губите си клиентите господа българи

23

РОССИЯ

преди 7 години

кражбите стават в бг по-надолу плюват на русия плюте см на страната че не можете да си пазите от дребни крадци нали имате полиция.-----.полицията пази политиците а плажовете няма кой ама че държава

22

СЕСЕСЕРКО

преди 7 години

До препоръкаДругарю вас Сталин ви е оправял както никой друг.Ние него не го искаме, убиици не ни трябват.Той си е за вас.За нас трябва Стамболов.Да води България към просперитет и технически прогрес.Сталин може само да трепе комунисти.

fallback