Снимка: архив Булфото
fallback

До предупредителни изстрели във въздуха се наложи да прибегнат кюстендилските полицаи, за да спрат масово сбиване между две ромски фамилии в кв.”Изток”, предаде bTV. До инцидента се е стигнало след като от полицията са задържали жител на ромския квартал, заради конфликт снощи.

Полицията привикала по един представител на родовете Ропотамци и Гольовци за изясняване на случая. В същото време пред сградата се събрали около 30 души, представители на две враждуващи по между си фамилии. Между тях е възникнал конфликт, замеряли са се с камъни и парчета от плочки пред сградата на ОДМВР.

При сбиването пред сградата на полицията в Кюстендил са пострадали двама души, които са с повърхностни наранявани и без опасност за живота, това съобщиха от пресцентъра на Областна дирекция на МВР – Кюстендил.

С цел гарантиране на спокойствието и предотвратяване на нов конфликт в ромския квартал на Кюстендил има засилено полицейско присъствие. Продължава работата по документирането и изясняването на всички факти около инцидента снощи в ромския квартал, както и от сбиване тази сутрин. Действията са под наблюдението на прокуратурата. Работи се и по установяване на всички съпричастни към събитията от тази сутрин лица.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

ПЕНКО

преди 5 години

ПО ТАКИВА ПОВОДИ И В ТАКИВА УСЛОВИЯ ПРЕЗ 1956 ГОДИНА СА ИЗГРАДЕНИ-ВЪЗНИКНАЛИ "КОНЦЕНТРАЦИОННИТЕ ЛАГЕРИ " / В ТЯХ ЗА ДВА ДНИ СА ПРИБРАНИ 98% ОТ ПРЕСТЪПНИЦИТЕ/ И... ВЕЧЕ НЕ СЕ ЗАКЛЮЧВАХА ДОМОВЕТЕ И ДЕЦАТА СИ ИГРАЕХМЕ СВОБОДНИ !!!!! ВЯРНО Е ,ЧЕ "ПАРТИЙНИ ФУНКЦИОНЕРИ" ИЗВЪРШИХА ГАДНИ "ОТМЪЩЕНИЯ" !!!

10

Пак да Ва запитам,

преди 7 години

понеже ми изтрихте коментара, а и не само моя:Много бих искал, някой да ми обясни какво е това ром , без да му изтрият коментара?Също така и с какво моя въпрос е обиден и за кого, че го изтрихте.Много НЕ ви благодаря!

9

Така ще е!

преди 7 години

Я ги приберете всичките, дето не им е било там мястото, прати ги две седмици на принудителен труд, пък другия път пак да се събират и да се бият!Само така се оправят тия ...!

fallback