Снимка: архив, Bulphoto

Стоян Боджов, който преби известния актьор Николай Николаев – Бате Николай при опит за кражба, вече е бил осъждан два пъти за кражба, но за извършените през 2006 г. и 2012 г. престъпления не е бил в затвора.

Това става ясно от съобщение на Районна прокуратура – Ихтиман, която вече разследва случая.

Още по темата

За двете провинения Боджов е получил съответно пробация и лишаване от свобода с отлагане на изпълението на присъдата.

Според медицинското на бития актьор, той е получил счупване на най-долната фаланга на малкия пръст на дясното стъпало, охлузвания по гърба и дясната ръка и порезна рана на възглавничката на палеца на лявата ръка.

Животът му не е бил в опасност в резултат на получените наранявания, твърдят от държавното обвинение.

Вчера големият актьор, който от години лекува болните деца в "Пирогов" със своята "Смехотерапия", обяви, че е бил на косъм от смъртта при нападението на жп гарата във Вакарел.

"Сега съм добре, но щях да бъда мъртъв", започна разказа си за случилото се актьорът.

"Минута-две не бях в съзнание. След това започнах бавно да се изправям, а той със зверски ритник ме удари в слабините. Пак паднах на земята, изправих се отново и той пак ми опря ножа. Започна да ме влачи към перона на гарата и да ме бие. Накълцан е целият ми гръб, имам рани и по ръцете. Почнах да викам: "Помощ, убиват ме". Той ми скочи с крака върху гърдите и започна да подскача", описа подробно грозната случка Бате Николай пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase