Снимка: Flickr

Още 8 души са задържани за нападенията на двете 17-годишни момчета в столицата, обяви ст. комисар Младен Маринов, директор на СДВР.

"От вчера вече имаме повдигнати 3 обвинения по член 116 – за опит за убийство по хулигански подбуди за инцидента на бул. "Александър Стамболийски", каза той.

Още по темата

"От тази сутрин имаме задържани още 8 лица, които според нас имат отношение и са част от групата, макар не всяко от тях да има участие в извършените побои. Към момента се провеждат процесуално-следствени действия, за да докажем, че участието на лицата и в другото сбиване, което е до мол "Галакси", обясни ст. комисар Маринов пред Нова тв.

Той уточни, че част от лицата са известни на полицията и по друг повод, а именно сбиване в района на "Батова воденица" преди няколко дни.

"За този случай също има образувано досъдебно производство", допълни началникът на СДВР, като уточни още, че едно от задържаните лица е извършило кражба на телефон, часове преди побоя на бул. "Александър Стамболийски".

"Това, което прави впечатление е, че те са непълнолетни – на възраст от 15 до 18 години. Прави впечатление, че тръгват с намерението да срещнат някой и да го набият на фенска основа, тъй като са фенове на определен футболен клуб. В противостоящия футболен клуб има също такава група и просто правят опити да се изненадат и да се сбият", разказа Маринов.

"Най-лошото е, че няма конкретна причина. Тук говорим за липса на ценностна система от ранна възраст", настоя той.

Припомняме ви, че преди две вечери две момчета бяха наръгани в столицата. Нападението срещу едното от тях стана на спирка на градския транспорт, а друго беше пребито на метри от 1-во РПУ в столицата.

Тийнейджърите бяха приети в спешното отделение на "Пирогов" с множество рани и са оперирани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase