Нивите с канабис. Снимка: МВР

Полицаи разкриха четири добре маскирани ниви с канабис в Пловдивско. Задържани са двама мъже, а операцията по разкриването им е плод на около месец работа, съобщиха от МВР.

През юни криминалистите получили информация за незаконно отглеждане на марихуана на открито. За целта извършителите използвали района на пловдивското село Мало Крушево и намиращия се наблизо микроязовир.

Мястото е разположено на границите между Пазарджишка и Пловдивска област, теренът е силно пресечен и труднодостъпен, а нивите били изключително добре маскирани.

Вчера екипи от районното управление открили общо четири ниви за отглеждане на марихуана, като на всяка от тях растенията били в различен стадий на развитие.

Плантациите били оборудвани със система за отглеждане и напояване - потопяема помпа с акумулаторно захранване, маркучи за капково напояване, торове, уреди за обработка на почвата и отглеждането на дрогата.

На място са задържани двама криминално проявени - 38-годишен мъж от Съединение и 32-годишен от Пловдив.

Установено е, че заради силно пресечения терен и с цел конспиративност пътуването до четирите ниви се извършвало с помощта на лодка през микроязовира. На мястото е извършен оглед от дежурна група на ОДМВР-Пловдив, тъй като нивите се намират на територията, обслужвана от съседното полицейско управление в Хисар.

На четирите ниви са преброени около 400 стръка в различен стадии на развитие, като предстои изкоренената марихуана да бъде унищожена. Работата по случая продължава, образувано е дознание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase