Снимка: БГНЕС

Полицаят, прострелял 19-годишен младеж в Плевен, е произвел изстрелите с личното си оръжие. Това съобщиха разследващите, които изнесоха първи данни за случая, съобщи Нова тв.

Общо четирима служители на реда са били в необозначения автомобил, засякъл се с колата, в която пътували петима млади мъже. Версиите на двете страни се различавали, но е ясно едно - до инцидента се е стигнало след засичане на двете коли.

Инцидентът стана в нощта срещу четвъртък. РУ-Плевен съобщи, че колата не спряла на стоп палка, затова полицаят стрелял два пъти, за да я спре, но улучил момчето.

Версията на младежите които са били с ранения в колата е различна от полицейската. Полицаите били цивилни, в кола без обозначения и няколко пъти не позволили на младежите да ги изпреварят. После ги засекли и ги накарали да отбият, за да се разберат. Не се легитимирали, момчетата се уплашили и избягали. Чули един изстрел и приятелят им извикал от болка. Раненият претърпя 4-часова тежка операция и в момента е стабилен. Приятелите му твърдят, че са разбрали, че полицай е стрелял по тях от разследващия, който дошъл в болницата, след като те подали сигнал на 112.

От МВР осъдиха действията на полицая. Не е ясно защо той не е подал сигнал на тел. 112 и не е проверил състоянието на простреляния. Личното му оръжие е предадено доброволно. Ако бъде доказана вина, служителят с над 20 години стаж в МВР може да бъде осъден на затвор от 2 до 10 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase