Снимка: Reuters, архив

Телефонни измамници взеха близо 16 хиляди лева от русенка, съобщиха от полицията в крайдунавския град.

Около 13:00 часа в сряда на стационарния телефон на 67-годишна жена, живееща в блок в квартал "Здравец-Изток", се обадил мъж, който се представил за инспектор от полицията.

Той съобщил, че се провежда полицейска операция по задържането на престъпници, които знаели нейния домашен телефонен номер и щели да я търсят, да я заплашват и да й искат пари.

Веднага след първото обаждане последвало друго, отново на домашния й телефон. Обадил се мъж, който я заплашил и поискал да даде всичките си пари на хора, които ще изпрати. След това пак се обадил "инспекторът", от когото жената получила уверение, че престъпниците, които я заплашват, ще бъдат задържани, но тя трябвало да даде всички пари и бижута, които притежава, а след приключване на полицейската операция ще й бъдат върнати, а тя самата - наградена за това, че съдейства на полицията.

Така възрастната русенка на два пъти хвърлила от терасата на жилището си сумата от 14 855 лева, 3000 руски рубли и 50 евро, както и златни накити, които били увити във фолио за готвене. Жената успяла да види, че пликовете били взети от млад мъж

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase