Снимка: архив, Булфото
fallback

След 10-годишно забавяне тръгна делото за трагедията на ул "Алабин", но бе отложено заради процесуални пречки, свързани с граждански искове.

Трагедията се случи през 2006 г., когато рухна сграда в столичния център и премаза две момичета, пътували в колата си. По чудо нямаше още жертви.

Oще по темата

Това е типичен пример за бавно правосъдие, а сега един от обвиняемите Манчо Иванов е изчезнал. Мъжът не бил открит на нито един от адресите му.

Съседи казали на призовкарите, че от години той е във Франция. Не знаели обаче точно къде.

През годините по делото се смениха петима прокурори, един от тях дори го прекрати. Преди месец обаче обвинителният акт най-после бе внесен в Софийския градски съд.

Четирима обвиняеми отговарят за причиняване на смърт на повече от един човек поради незнание или немарливо изпълнение на работата. Ако бъдат признати за виновни, може да получат до 15 г. затвор.

Това са собственикът Георги Кирчев, управител на фирма "Хрисома", инженер Петър Петров, натоварен да контролира ремонта на сградата, Николай Симеонов, управител на "А3-Архитектура и изпълнение" и строителят Манчо Антонов, собственик на фирмата за ремонти ЕТ "Медия Манчо".

 


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

13

готин

преди 7 години

там беще замасен и Иван костов

12

???

преди 7 години

Там имаше хубав магазин преди 1989-та, пазарувал съм в него няколко пъти. Единсвено една носеща колона пречеше да се използва добре пространството. Най-вероятно точно нея са махнали и сградата е рухнала. Въпросът е, че много бързо премахнаха всички следи, като набързо доразрушиха и изнесоха строителните отпадъци. Тук трябва да има два вида виновни - едните са наредили да се махнат носещи елементи, а другите са ги махнали. Разбира се, едва ли съда ще намери виновни - тук играят големи интереси.

11

Анонимен

преди 7 години

Механизми им, но има и механизми за отлагане на делото.Нашето правораздаване по принцип предпочита второто,естествено има изключения примерно схванатия с дрога за 8лв.

fallback