Снимка: архив, Булфото
fallback

Обрат по делото срещу акушерката Емилия Ковачева, задържана за жесток побой и опит за убийство на новородено бебе.

Противоположни показания дадоха медиците, призовани като свидетели по делото. За първи път един от лекарите заяви, че не разпознава Емилия Ковачева на записа, направен от охранителните камери, съобщава Нова тв.

 Разпитът на друг от свидетел в залата пък се размина с неговите писмени показания, приложени към делото.

Oще по темата
Адвокатът на българските медици в Либия Владимир Шейтанов пое защитата на Емилия Ковачева по заместване в петък. Според Шейтанов е възможно да има дописване на протокол от досъдебното производство.

„Нашите симпатии са на страна на родителите. Въпросът е да се уточни кой и кога е извършил това нещо, за да се потърси отговорност от конкретния извършител, а не от набедени лица“, коментира юристът.

През април родителите на битото бебе Никол поискаха граждански иск в размер от 400 000 лева. Те встъпиха в делото и като частни обвинители.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

dimo

преди 7 години

При настоящото стечение на обстоятелствата, акушерката не е разпозната от своя колега. Съветвам родителите на всички дечица, които по това време са били в отделението, да заведат масово дело срещу болницата за пропуск в охранителния режим и допускане на чуждо лице в неонатологичното отделение на болницата. Да видим как ще се обясни какво прави външен човек нощно време при новородени деца. Дали въпросният лекар, дал нови показания няма да разпознае отново лицето, извършило престъплението.

25

Алекс

преди 7 години

Песента с текст "битият - бит е банална фраза" много точно пасва в случая. При такава прогнила и корумпирана съдебна система нищо чудно че саморазправите нарастват. Кой е луд да чака години за справедливост която така и не идва. По-добре да те съдят тебе че си затрил нападателя си отколкото да търпиш и да се надяваш на "родната полиция"...

24

Анонимен

преди 7 години

"Фрактура на черепа, оток и множество кръвоизливи" - излекуван само за няколко дни???

fallback