Снимка: bTV

Не вярвам, че тялото, което са намерили, е на Александра, каза съкрушената майка на момичето пред bTV.

13-годишната Александра Сивриева изчезна преди повече от три седмици. Семейството и полицията издирваха момичето безуспешно до вторник вечерта, когато в изоставена сграда в Провадия две ученички намериха тялото.

Вчера от прокуратурата потвърдиха, че трупът е на изчезналото момиче и че то е било удушено, а вътрешният министър Румяна Бъчварова съобщи, че има задържан. Разследва се умишлено убийство. Властите обаче отказаха повече информация.

Още по темата

Версиите за убийството на Александра са много - грабеж, отвличане, сексуално посегателство, сутеньорство и трафик. Още в началото свидетел заяви, че е видял как неизвестни качват насила момичето в автомобил.

Появиха се съобщения за двама задържани – мъж и жена. Хората в Провадия говорят за трима арестувани съседи, двама от които са родственици, а единият е зет в семейството. Те живеели в крайна бедност.

Родителите на момичето пък отдавна живеели в Германия и дори трябвало Александра да замине при тях. Майка ѝ обаче се е върнала вчера. Тя заяви, че семейството ѝ нямало проблеми с двамата задържани.

"Не съм имала интриги, нито аз, нито баща ѝ. Не мога да кажа кой е виновен, искам да се разследва и който го е направил, да му дадат смъртна присъда, не затвор. Моето дете не е животно да го удушат", каза майката.

Тя обаче добави, че не са я викали на разпознаване. Оставало да се направи още една експертиза и днес щели да я повикат да прибере тялото. Според описанието обаче, намереното момиче имало татуировка и по-големи гърди, затова майката не вярва, че това е Александра.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase