Снимка: Булфото
Мъж и жена са задържаните за жестокото убийство на 13-годишната Александра от Провадия.
 
След три седмици в неизвестност, детето беше открито в изоставена сграда, в града. Разследващите са категорични, че става въпрос за умишлено убийство.
 
Заподозрените са 21-годишният Красимир и съпругата му Ивилина на 19 години. Те са съседи на Александра. 
 
Все още не е ясно дали ще им бъдат повдигнати обвинения, но най-вероятният мотив за престъплението е кражба на златните накити на момичето.Официалните резултати от аутопсията ще станат ясни до дни, но вече се знае, че Александра е била удушена.
Още по темата
В сряда майката на момичето успя да пристигне от Германия, където работи.
 
Изоставената сграда, в която бе открито тялото на 13-годишната Александра Сивриева, от вчера е поставена под полицейско наблюдение. От прокуратурата потвърдиха, че става въпрос за умишлено убийство.  
 
Всички в града са потресени, гневни и уплашени от зверското престъпление. Тежка нощ прекараха хората в Провадия, след като най-страшните очаквания за съдбата на Александра се сбъднаха.
 
По тялото на момичето имало следи от насилие, разказват близките. Те до последно се надяваха Александра да се прибере у дома.
 
"Казаха, че лицето ѝ не си личи", разказа пред Нова тв Мурвет Хюсеинова, леля на Александра.
 
Момичето изчезна на 22 март на път до магазина в близост до изоставената сграда на ресторант "Ловен дом". В града вече се разпространява версията, че в убийството е намесен сутеньор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase