Снимка: Булфото
fallback

Няма опасност за живота на 58-годишния проф. Стефан Станчев, който беше жестоко пребит в столичния кв. "Бели брези".

Лекарят, който ръководи Клиниката по ортопедия и травматология в окръжната болница "Св. Анна" получи тежки травми по главата си и беше опериран над 4 часа от своите колеги. 

Oще по темата

Част от лицевите кости на пострадалия медик са били заместени с метални пластини, но има опасност професорът да загуби лявото си око.

"Изключително тежко е състоянието на нараненото око на проф. Станчев. През следващите дни ще стане окончателно ясно дали ще бъде запазено зрението му", заяви пред bTV доц. Борислав Дъбов – един от лекарите, оперирали своя колега.

"Клиниката по ортопедия и травматология, управлявана от проф. Станчев е една от най-елитните в страната и не е имало оплаквания от дейността му, нито официални, нито неформални", заяви директорът на болница "Св. Анна" Славчо Близнаков.

По думите му неговите колеги са шокирани от проявената агресия.

Полицията заяви, че има насоки относно мотивите за побоя над проф. Станчев.

Според МВР това обаче не е първото нападение над лекаря. За предишното обаче той не е подал оплакване.

Както Dnes.bg писа около 7.20 часа днес проф. Станчев е разхождал кучето си в столичния квартал "Белите брези" и тогава е издебнат от нападателите си.

Те го го съборили на земята и са го удряли с пръти

Според разследващите вероятно целта на нападението не е грабеж. Работи се по няколко версии за инцидента.

Не се изключва вариантът за побой заради лично отмъщение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 8 години

Въобще не оправдавам насилието, но бях свидетел на нещо което още не ми го побира умът - през 2013г. дежурната през нощта лекарка в отделението по неврология в Болницата, крещи по пациентка - Ти още ли не си умряла маа!!!! Като го казах на мои роднини, те казаха, че си измислям. За съжаление цитирам точно думите, няма да продължавам нататък, защото другата част е много нецензурна. Пациентката не беше от малцинствата, не беше стара бабичка. Никой пациент не заслужава такова отношение.

19

guy

преди 8 години

Той дофторът кара X5 и си почива на Сейшелските острови.. Да не говорим за имотно състояние и т.н.т. Нашите доктори се изживяват като мутри. Особено ортопедите. Сигурно знае защо го бият всеки път...

18

аз

преди 8 години

Боже колко простотия има по тои свят,боже

fallback