Снимка: Булфото, архив

Шефът на Отделението по ортопедия в Университетската болница "Света Анна" проф. Стефан Станчев, когото тримаа пребиха тази сутрин с метални пръти, най-вероятно ще загуби едното си око.

Още по темата

Той е претърпял комплексна операция на очите и лицевата част на черепа,  съобщиха колегите му от болницата, извършили лечението.

Вече е без опасност за живота, но вероятно ще изгуби лявото си око.

Според началника на клиниката по лицево-челюстна хирургия професор Иван Генчев при операцията се е наложило част от лицевите кости на пострадалия да бъдат заместени с метални пластини, тъй като са били напълно раздробени.

Професор Станчев има също тежка черепно-мозъчна травма, но невролозите очакват, че ще успее да се възстанови напълно от нея.

Полицията има данни за предишни опити за нападение над пребития тази сутрин лекар, обяви заместник-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев.

"Преди време е извършен опит за физическа интервенция върху доктор Станчев, но той не е подал сигнал. Проверяваме дали това наистина е така, за изясняване на мотивите. В момента той не е в състояние, тъй като се извършва медицинска операция, така че с него не сме разговаряли, но с неговите близки са проведени беседи. Преките непосредствени извършители са три лица. Извършваме всичките оперативно-издирвателни действия по отношение установяването и идентифицирането на тези лица. Разговаряли сме с близките, имаме насоки", обясни той, цитиран от МВР.

Както Dnes.bg писа около 7.20 часа днес проф. Станчев е разхождал кучето си в столичния квартал "Белите брези" и тогава е издебнат от нападателите си.

Те го го съборили на земята и са го удряли с пръти

Според разследващите вероятно целта на нападението не е грабеж. Работи се по няколко версии за инцидента.

Не се изключва вариантът за побой заради лично отмъщение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase