Снимка: архив, Булфото
fallback

След петчасово заседание спецсъдът остави в ареста директора на "Автомобилна администрация" Цветелин Цветанов. Той е обвинен, че е ръководил престъпна група, която се е занимавала с подкупи, "продавали" правилно решени изпити за шофьори

Около година Цветанов и още няколко негови подчинени са били обект на следене със специални разузнавателни средства.

Oще по темата

Това бе обявено в съдебната зала, докато Специализираният съд заседаваше по искането на прокуратурата Цветанов и още шестима души да бъдат задържани в ареста, пише БТА.
 
Това е ставало на няколко етапа, за да не бъде нарушаван законът. Цветелин Цветанов, Венцислав Генов, Емил Иванов, Пламен Ангелов, Тихомир Вълчев, Цветелина Дойчинова и Иван Иванов бяха задържани преди дни по обвинения за участия в организирана престъпна група, "продадени" изпити и вземане на подкупи. За ръководител на групата прокуратурата сочи Цветанов. От съда той поиска да бъде освободен от ареста.
 
Защитникът на Цветанов - Звезделин Лазаров, посочи, че оставането на клиента му в ареста би се възприемало като правораздаване, а не като правосъдие. Той заяви, че Цветелин Цветанов няма да се укрива. В показанията на агентите от ДАНС Лазаров не видя доказателства за нито едно деяние от страна на клиента му. Не ставало и ясно как Цветанов е определен за ръководител на организираната престъпна група. Защитникът допусна Цветанов да има врагове, защото още при встъпването си в длъжност е подал сигнали към ДАНС за корупция.
 
Един от основните свидетели е шофьорът на Цветанов. Показания са давали и служители на агенцията от различни градове на страната.
 
Очаква се съдът да се произнесе след около час по искането на прокуратурата за задържането на седмината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 8 години

Нагледен пример какво става когато се самозабравиш и спреш да плащаш на покровителите си нагоре по веригата.

20

Граматиков

преди 8 години

Ами бивша е ДАИ - сега е ДАА - автомобилна администрация, не знам кой на какво да се учи ....

19

Анонимен

преди 8 години

ДАЙ - КАКВО ДА ТИ ДАМ БЕ

fallback