Снимка: Нова тв
fallback

Маскиран мъж преби и ограби самотна жена в село Ръжево Конаре в района на Пловдив. Нападението е станало късно вечерта, след като жената заспала.

Нападателят ударил възрастната жена в лицето и й взел 100 лева. Тя е откарана в пловдивска болница, където е настанена в хирургичния блок. Жертвата е с травми по гърдите и лицето.

93-годишната Дона Чернева живее сама в пловдивското село Ръжево Конаре. Във вторник вечерта легнала, без да заключи външната врата. Изведнъж в къщата се промъкнал неканен гост. Нападателят си тръгнал със 100 лв. – остатъка от пенсията на пенсионерката. Преди да си тръгне, скрил телефона, за да не може да се обади на никого.

Хората в селото са в шок от случилото се. Разказват, че миналата година при подобен грабеж е била убита друга самотна пенсионерка. Експертите по сигурността твърдят, че напоследък крадците подбират жертвите според това дали са монтирали аларма в домовете си.

Междувременно от Главна дирекция "Национална полиция" информираха, че двама мъже са задържани за побоя над възрастната жена. Единият е физическият извършител на деянието, а другият му бил помагач.
 
"Лицата са задържани преди излъчването на вашия репортаж. Единият мъж е на 27 години, а другият – на 32. Имат криминални прояви от всякакво естество", обясни пред Нова тв Христо Терзийски, директор на Главна дирекция "Национална полиция".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

do 22

преди 5 години

каква самозащита при тази 93-годишна баба?!

22

Бай Кольо

преди 8 години

Това са зверове,а не хора и трябва да бъдат избивани като зверове.А тези некъдърници в парламента,като не могат да създадат 25 години един читав закон за самозащита,поне да си направят труда да препишат от страни ,в които такива закони действат ефективно от столетия.

21

Анонимен

преди 8 години

както се очакваше -извършителите са цветни ,цветни та чак тъмнолилави

fallback