Снимка: Нова тв

Маскиран мъж преби и ограби самотна жена в село Ръжево Конаре в района на Пловдив. Нападението е станало късно вечерта, след като жената заспала.

Нападателят ударил възрастната жена в лицето и й взел 100 лева. Тя е откарана в пловдивска болница, където е настанена в хирургичния блок. Жертвата е с травми по гърдите и лицето.

93-годишната Дона Чернева живее сама в пловдивското село Ръжево Конаре. Във вторник вечерта легнала, без да заключи външната врата. Изведнъж в къщата се промъкнал неканен гост. Нападателят си тръгнал със 100 лв. – остатъка от пенсията на пенсионерката. Преди да си тръгне, скрил телефона, за да не може да се обади на никого.

Хората в селото са в шок от случилото се. Разказват, че миналата година при подобен грабеж е била убита друга самотна пенсионерка. Експертите по сигурността твърдят, че напоследък крадците подбират жертвите според това дали са монтирали аларма в домовете си.

Междувременно от Главна дирекция "Национална полиция" информираха, че двама мъже са задържани за побоя над възрастната жена. Единият е физическият извършител на деянието, а другият му бил помагач.
 
"Лицата са задържани преди излъчването на вашия репортаж. Единият мъж е на 27 години, а другият – на 32. Имат криминални прояви от всякакво естество", обясни пред Нова тв Христо Терзийски, директор на Главна дирекция "Национална полиция".


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase