Снимка: БТА

На 1 март към 3:00 часа в столичната дирекция на вътрешните работи е получен сигнал за нарушаване на нощната тишина в района на бул. "Цариградско шосе". Граждани чули няколко изстрела, съобщиха от МВР.

Служители на СДВР локализирали автомобил в района на бул. "Тодор Александров" и "Димитър Петков" и го спрели за проверка.

В хода на проведените действия е установено, че в колата пътували трима младежи, които са курсанти в Академията на МВР. Мъжете били видимо в нетрезво състояние.

Още по темата

По първоначални данни двама от тях са произвели изстрел във въздуха с оръжие. Шофирал е техен познат, който според резултата на дрегера не е употребил алкохол.

Тримата курсанти били отведени в столичното Трето РПУ, където са им снети обяснения. На базата на изготвена докладна записка до ректора на Академията на МВР, срещу тримата е образувана дисциплинарна проверка.

Малко по-рано днес вътрешният министър Румяна Бъчварова намекна за случая, като коментира, че "вчера курсанти са си позволили нещо, което не си позволят и тези хора, които се определят от кръга на бухалките".

Припомняме ви, че тя незабавно поиска оставката на ректора на Академията на МВР доц. д-р Бойка Чернева, тъй като според нея под ръководството й в Академията е имало системни проблеми и ниско ниво на контрол над обучаващите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase