Снимка: Facebook
fallback

Крадци свиха стара "Волга" от дома на собственика й в град Вълчедръм. Апашите обаче не били водени от страстта да колекционират стари ретро автомобили, а от желанието да спечелят някой лев на пункта за отпадъци.

В неделя вечерта на тел. 112 бил получен сигнал за кражба на кола в общинския център Вълчедръм. На пристигналите полицаи 80-годишният Борис обяснил, че неизвестни отмъкнали от гаража му автомобила му "Волга ГАЗ 2410".

Колата била без акумулатор, регистрационни табели и била спряна от движение, пише "Труд".

Пред униформените свидетели разказали, че забелязали кола "БМВ" да дърпа старата "Волга" към кравефермите край града.

Тръгналите по следите криминалисти не след дълго открили антиката в пункт за вторични суровини. Научили и имената на крадците, които вече са задържани.

Апашите продали руския автомобил за дребна сума и един акумулатор.

"Волга"-та е класически съветски автомобил, произвеждан от 1968 г. Открадната модификация върви на пазара от 2000 до 11 000 лева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

ПреЦедента

преди 8 години

Специално тая на снимката е КРУТА

15

Мнение

преди 8 години

Първо да направят една пазарна оценка на колта и после т.нар. апаши трябва да ги осъдят да плащат, ако нямат пари да ги изработят в затвора, да им продадат къщи, имоти, каквото имат, за да обезщетят човека. Такава кола може да струва и 50000 лева, зависи от антикварната стойност.

14

Анонимен

преди 8 години

Големи бракми бяха тия Волги, постоянно се чупеха. То и другите руски коли бяха смотани.Предпочитахме Фиат 125 от Полша!Вартбург бяха много приятни за каране, но с малка мощност.

fallback