Снимка: Булфото, ахрив
fallback

Съгласен съм, че баща ми е сгрешил във връзката си с това непълнолетно момиче. И разбирам моралния аспект на ситуацията, но демонизирането, което последва, е плод на политически игри, коментира Борис Евстатиев, син на бившия кмет на Пазарджик и Стрелча.

Баща му Иван Евстатиев е обвинен в изнасилване на непълнолетната Ирена. Скандалът избухна, когато на 17 януари той бе арестуван, след като семейството на момичето подало сигнал срещу него.

"Семейството на момичето също е жертва на политическите игри. Те също страдат от целия този шум и нападките, които последваха. Самата реакция говори, че има нещо нагласено", смята синът на кмета.

Oще по темата

"Баща ми не е плейбой или женкар и това са пълни глупости. За това трябва повече самочувствие, а той си има психични проблеми от 2008 година. Изпадаше в депресивни състояния и се притеснявам, че това, което се случи, ще го убие. В момента делото срещу него е последната ми грижа, защото не мисля, че ще се възстанови някога отново психически", казва Борис пред "България Днес".

Той споделя, че не одобрява постъпката на баща си към непълнолетната ученичка. Определя я като грешка.

"Това не е първият случай, в който тийнейджърка има връзка с по-възрастен мъж. Нито ще бъде последният. В този ред на мисли смятам и че те са имали някакви отношения. Бяха направени три експертизи. Първите две не откриха доказателства за насилствени действия, но накрая третата, която излезе 8 дни след инцидента, го доказа. Това навежда на мисълта, че нещата са нагласени, а присъдите - произнесени", смята Борис Евстатиев.

Той също се занимава с политика, както и двамата му дядовци. Според него политиката е мръсна работа, която в случая разсипва семейството му.

"Срещу нас отдавна има нападки в Стрелча и това не е тайна. Времето ще покаже истината. А аз не просто заставам до баща си, защото ми е такъв. Заставам до истината", казва Борис.

Синът на Евстатиев не го е виждал от две седмици - след като баща му бе преместен от ареста заради инсулт.

"Видях го два пъти, докато беше в ареста в Панагюрище. Единия път беше веднага след задържането. Тогава беше тревожен, изплашен и се разбрахме да му донеса нещо за ядене следващия път. Отидох 2 дни по-късно на свиждане в Пазарджик. Тогава той вече не можеше да говори. Не искаше да се вижда с адвокатите си. Не ме и позна", разкрива Борис.

Семейството на Евстатиев изпраща няколко писма до прокуратурата с искане за преглед от лекар. Изпратена е фелдшерка, която твърди, че кметът преиграва. Въпреки това му бие инжекции, без да има поставена диагноза.

Писма за критичното състояние на кмета има и от надзирателите, които се притеснявали, че може да умре в килията. Прокурорът преценил, че не е нужно да променя мярката, и се стига до момента, в който адвокатът на Евстатиев Ташкена Колчева отива да го посети вечерта преди да е приет в болница.

"Тя го е видяла, че влачи единия си крак, а устата му била с пяна. Вдигнала е страхотен скандал и едва когато виждат, че той се парализира, изпращат линейка по спешност", разказва Борис.

Вече две седмици Евстатиев е в болницата. От два дни отговаря с да и не. Прогнозите са, че физически ще се възстанови. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

тя

преди 8 години

Защо ,когато политиците вършат престъпления , винаги са склонни да ги изкарват "политически"?,

28

saki

преди 8 години

Хайде сега си сложете ръка на сърцето и си кажете, колко от вас ако имат възможност да правят секс с 16 г. мома и ви е гарантирано ,че няма да ви преследва закона, ще откажете. Сигурен съм ,че 99% ще го направите.

27

Анонимен

преди 8 години

Много *** тука бе - комунисти, русофили, .... и всякакъв друг буламач. Все пак има някаква надежда, че народът не е изтрещял окончателно и това е дело само на един, който не си е пил хапчетата.

fallback