Кадър от момента на побоя над Тодор. YouTube

18-годишният Тодор, който вчера бе убит в центъра на Враца, е слязъл от колата си, носейки бокс, обяви зам.-главният секретар на МВР Георги Арабаджиев.

Дамата братя - извършители на тежкото престъпление, пресичали на пешеходна пътека на ул. "Иванка Ботева", младежът им свирнал с клаксона да побързат, последвало пререкание между тях.

Още по темата
Тодор слязъл от автомобила, въоръжен с бокса, а в последвалото сбиване получил тежки наранявания и по-късно починал, разказа полицейският началник.

Очакват се по-късно през деня и резултатите от аутопсията на починалото момче, след което на двамата заподозрени ще бъдат повдигнати обвинения, както и ще се поиска постоянното им задържане.

Арабаджиев призова днес гражданите за съдействие в подобни случаи.

"Има хора стоят, гледат и не оказват съдействие и така един млад 18-годишен живот приключи своя земен път", каза още зам.-главният секретар на МВР.

Вътрешният министър Румяна Бъчварова коментира на свой ред, че битовата престъпност в страната я притеснява и МВР провежда в момента специализирана операция в тази връзка.

"Ако престъпниците четат това, което се пише по медиите, естествено че ще има усещане за безнаказаност", заяви тя в отговор на въпрос по темата.

Ден на траур обявиха днес в СОУ "Васил Кънчов", където е учил убитият младеж.

Съучениците на момчето се събраха преди учебните занятия заедно с младежите от клуба по таекуондо, с които Тодор е тренирал, на мълчалив протест пред училището. Днес психолози започват работа с учениците, за да преодолеят травмата от убийството.

Междувременно приятелите на 18-годишното момче направиха Facebook страница, в която приканват всички желаещи да се включат днес от 18:00 часа в мълчалив протест пред сградата на полицията във Враца.

"Нека не забравяме довечера за какво излизаме! Да не създаваме излишно напрежение и нека се държим като цивилизовани хора !!! Да се разграничим от всички тези ,заради които се събираме", пише на страницата една от организаторките на протеста Теди Янкова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase