Снимка: Dnes.bg

91-годишна жена е станала жертва на телефонна измама, съобщиха от полицията в Русе.

Вчера на домашния телефон на жената се обадил непознат мъж, който се представил за д-р Крумов. Той заявил, че неин роднина е пострадал от токов удар.

Пострадалия бил със счупен крак и ръка и се налагало да го транспортират със самолет до "Пирогов", където щяло да му се направи спешна операция и била необходима сумата от 12 000 лева.

Жената казала, че може да събере само около 1600 лева. Мъжът я информирал, че ще изпрати човек от здравната каса да вземе парите.

След около 20 минути на вратата на възрастната жена позвънил мъж на видима възраст 30-32 години, с бяла шапка с козирка, тъмно яке и тъмен панталон, висок около 1.80 см.

След като дала парите и непознатият мъж си тръгнал, възрастната жена се сетила, че има още 4 банкноти по 50 лева и казала това на представилия се за д-р Крумов, който през цялото време бил на линия. Жената дала и останалите банкноти и мъжът на телефона й казал да не затваря до 18.00 часа.

Бабата обаче затворила слушалката и започнала да звъни на племенника. Тъй като никой не й отговарял, тя отишла при съседката и споделила за случилото се и така разбрала, че е станала жертва на телефонни измамници и се обадила на тел. 112.

По случая е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase