Снимка: Булфото
fallback
“Нищо подробно нямам да казвам. Не искам да ме показвате. Информация без далавера не давам. Няма интервю за мили очи!” Това каза по телефона пред “Труд” с изявен ромски акцент 38-годишният Петко Васков Митов от София.
 
Той е управител на 23 фирми, сред които е и “Росарт” - дружеството, наследник на “Агресия груп”. На хартия той държи контрола и над още 4 фирми, свързани с убития бизнесмен Александър Антов.
 
Екип на изданието потърси Митов или следа от него на два възможни адреса, на които са регистрирани някои от бившите дружества на Антов. Оказа се, че и двете посочени седалища на фирми не съществуват.
 
63-годишният шеф на “Агресия” бе застрелян с два куршума в главата в петък вечерта в софийското село Бистрица. Престъплението очевидно е извършено хладнокръвно от професионалист, който си прибрал гилзите и завлякъл тялото встрани от мястото на екзекуцията.
 
Въпреки твърденията, че бизнесът на Антов е изцяло светъл, вчера се появи версия, че убийството е заради прехвърлени дългове или неизпълнени финансови ангажименти. МВР отказа информация. Криминалисти не отговориха дори дали “управителят” Петко Митов е вече разпитан.
Oще по темата
 
Смъртта застига Антов като собственик на “Вотан–А” ЕТ и управител на “Маринели билд” ЕООД на дъщеря му Мая Антова, сочи справка в системата “Дакси”. Не бе потвърдена информацията, че дружеството на Антова притежава марката “Агресия” заедно с предприятието в кв. “Надежда” и луксозните магазини в София и Пловдив.
 
Модната къща “Агресия” бе прочута с това, че облича известни бизнесмени и политици на символични цени с рекламна цел. Сред клиентите й са премиерът Бойко Борисов, заместникът му Цветан Цветанов, бившия посланик на САЩ Джеймс Уорлик и много други.
 
“Няма политик, който не го познава. Убеден съм, че служителите на МВР ще положат максимални усилия да се стигне до разкриването на извършителите”, каза вчера Цветан Цветанов.
 
Според Ботьо Ботев, убийствата са, за да разсейват полицията. Той обясни, че не вярва при убийството на бизнесмена Александър Антов да става въпрос за бизнес интереси. "Когато се говори за мотиви, трябва да се обхване целият жизнен път на човека”, каза вчера бившият шеф на отдел “Убийства” Ботьо Ботев.
 
Той лансира и вероятността убийството на Антов 24 часа след това на висаджията Весо Дебелия да е имало за цел да бъдат разкъсани силите на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

38

рус

преди 8 години

Въй, въй младежи сте вие не помните ботьо ботев и Белите брези

37

Ваймс

преди 8 години

Р0м управител на 23 фирми за който работят българи и моделки, това е някакъв кошмар. Ето резултата от "интеграцията" и "мултикултурализма". Плюя на интеграцията и мултикултурализма, по-добре да си седят в гетата а най-добре да се връщат в родината им Индия.

36

ferdy

преди 8 години

Никой не убива човек по този начин, без причина! Това не бива да се забравя.

fallback