Снимка: архив Булфото
fallback

За три случая на заловени чужденци в Бургас и около Созопол само за едно денонощие съобщава полицията. Общо заловените са 58 души.

Вчера около 1.45 часа в бургаски квартал служители на реда спират лека автомобил за проверка. Колата е шофирана от 35-годишен софиянец, който и преди е имал занимания с полицията. Малко преди да бъде спрян, той е засечен да сваля 16 мъже от автомобила.

Мъжете са открити в изоставена постройка. Нито един от тях не е имал документи за самоличност. Те самите се самоопределят като афганистанци. Срещу водача е образувано бързо полицейско производство за каналджийство, а чужденците са отведени в сектора "Миграция" в Бургас.

Също вчера, но в 23.10 часа, в созополското село Росен са задържани водачите на шест автомобила. Шофьорите са от 26 до 44 години. От колите им са излезли общо 32 чужденци. Те са влезли в страната нелегално, нямат документи и се определят като афганистанци. Водачите на колите са задържани за 24 часа.

От полицията съобщават и за трети случай на задържани мигранти. В 10.50 ч. вчера в Бургас полицаи са спрели лек автомобил с шуменска регистрация. В колата са пътували 10 души без документи за самоличност.

Двама от тях са мъже - на 32 и 38 години, двете им цени - на 33 и и 37г., както и пет деца - от новородено до 14 годишно. Чужденците са се самоопределили като граждани на Ирак. По техни думи водачът на автомобила ги оставил на адреса и си тръгнал пеша.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

danio

преди 8 години

До discovery

10

СС

преди 8 години

тоест като нямат документи и са нелегални в бг можем да си ги убиваме и да ги копаме и никой няма да ги търси и да разбере нали??? трябва ловните дружинки да се преорентират за вреден дивеч

9

gtf

преди 8 години

И как разбрахте, че са бежанци, като нямат документи... само затвърждавате мнението, че медиите в България са корумпирани и пускат манипулативни новини. Кво ще стане ако всички почнем да си изхвърляме документите, да се пишем бежанци. Какво пречи на престъпници да влизат необезпокоявани в страната, както знаем почти не се обменя информация със страните от където идват.

fallback