Снимка: Булфото, ахрив
fallback

Полицейски служители от Белоградчик са открили 29 чужди граждани в необитаема къща в село Дреновец, след получен сигнал чрез телефон 112, съобщават от Областна дирекция на МВР.

В къщата са установени 29 чужди граждани, а групата е задържана в РПУ-Видин. Всички са граждани на Афганистан, на възраст от 18 до 35 години, сред тях е имало и трима непълнолетни.

Дванадесет от чужденците са с наложени заповеди за принудителни административни мерки от други структури на МВР и са освободени, като са заминали за столицата.

Другите 17 чужденци са с наложени принудителни административни мерки по Закон за чужденците в Република България (ЗЧРБ) и вчера са били съпроводени до "Специален дом за временно настаняване на чужденци" при
дирекция "Миграция"-София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

<><>

преди 8 години

Укрили са се в селото , половината ги пуснали в София половината в бежански център ....щом са се крили значи не им било това целта ? Да бяха стоели в София пак можеха да заминат дори по лесно за Германия да речем ? Не това им било целта , а каква е трябва да се разбере преди да се види !

8

КуКлКл

преди 8 години

30 души ...на тази възраст .....криещи се в село ......какво правят там или това не е важно ? Ами ако чакат само да им подхвърлят 30 автомата дали няма да затрият селото ? Ако има много такива "криещи се по селата бежанци" и да чакат същото ? Вярно нямаме никаква държава ....но проклети да са тези които гласуваха за Герб и ДПС ....те ни ги докараха !

7

ХХХ

преди 8 години

От 18 до 35 год ....идеалните бойци ! Или се бъркам ...може би са болни деца с майки и дядовци бягащи от войната в ......Румъния ?

fallback