Снимка: Кадър Нова телевизия

Пет чифта белезници били нужни на полицаите, за да озаптят британския ММА боец, който вдигна на крак полицаите в "Слънчев бряг".

Късно вечерта в понеделник бабаитът открадна мотокар, излезе с него на главния път Бургас-Варна, наниза с острието на машината две коли и потроши бензиностанция. И всичко това, докато полицаите се опитваха да го озаптят и арестуват.

Още по темата

Историята започва малко преди полунощ и се разигра буквално като екшън филм. 26-годишният съименник на американския държавен секретар Джон Кери яхва откраднат мотокар и предизвиква две верижни катастрофи. Само късметът спасил водачите и пътниците в тях. В сценария Кери успява да включи и стоманен гаечен ключ, стъклени бутилки и два ножа. 

Полуделият боец все още се намира в Бургаската болница. Според описанието на лекарите по неврохирургия, той е човек с атлетична фигура. Във вторник до късно буйствал, но след като се успокоил малко, успял да разкаже как е станал инцидентът.

"Състоянието на пациента след проведената детоксикираща терапия е стабилно, влиза се в контакт с него от вчера вечерта, когато явно отмина ефектът на комбинацията на наркотици, алкохол и амфетамини, може би и друга дрога, която води до снемане задържащите функции на кората на мозъка. Тогава човек проявява неочаквана сила. Той е много здрав и трениран борец. Имали сме много пациенти под влиянието на различни вещества, но с такъв тежък случай отдавна не сме се сблъсквали", коментира за Нова телевизия зам.-директорът на Бургаската болница д-р Светлозар Георгиев.

По думите му употребата на анаболите смущава човешкия организъм и уврежда чернодробните функции, също така смущава половите хормони.

"Пациентът е в отделението. Няма данни за усложнения. По първоначални данни има само повърхностни рани. До тази сутрин той е с белезници. Ще се прецени дали да бъде оставен в болницата или да се отведе в полицията", добави д-р Георгиев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase