Снимка: Facebook

Мъжът Ярослав Димитров, заснет от охранителните камери да краде два автомобила е човек с богато криминално минало, става ясно от изявлението на вътрешния министър Бъчварова.

През лятото на 2007 година столичните полицаи разбиват организирана престъпна група, занимаваща се с автокражби. За лидер на групата разследващите посочват 28 -годишен мъж с прякор “Бакалина”, съобщава БНТ. Сред задържаните тогава е и Ярослав, по известен с прякора си Яро. Тогава е на 23 години. При обиските на адресите на задържаните, полицаите намерили печат на КАТ, документи на автомобили, регистрационна табела, както и множество сим карти. Намират и две коли с пренабити номера.

През март тази година Ярослав Димитров отново напомни за себе си. След зрелищна гонка с полицаите той беше задържан в района на Аерогара София отново с луксозен автомобил. По ирония на съдбата той също бил откраднат от кв. “Манастирски ливади”. Тогава в опита си да избяга мъжът дори блъснал патрулката, която го преследвала.

При разследването става ясно, че Яро е укривал три мотоциклета, откраднати отново от подземен гараж на жилищен блок в кв. ,,Манастирски ливади” година по-рано. Освен автокражби в досието на 32-годишния мъж фигурират още грабежи и икономически престъпления. Според източници на “По света и у нас” той има и влязла в сила присъда за източване на дебитни карти.

Още по темата

Срещу Ярослав Димитров има общо три европейски заповеди за арест- една от Словения и две от Италия. Мярката за неотклонение “домашен арест” е гледана още през март от Софийския градски съд. Оттам обясниха, че тя е предварителна и е по една от европейските заповеди за арест в Италия. На 27 май състав на Софийски градски съд е разрешил екстрадицията на Ярослав, но отлага изпълнението заради висящите разследвания у нас.

Тогава, според информацията от съда, е взета марка “задържане под стража”, но тя следвало да се изпълни от момента на приключване на наказателните производства, водени в България. Според съда, прокуратурата е трябвало да прецени и да отправи искане до съответния съд за мярката по тези висящи дела – дали да е домашен арест или задържане под стража.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase