Снимка: архив Булфото

Апелативният съд в Бургас отмени постановената от окръжния съд в Ямбол присъда, с която на Мариан Димитров е наложено наказание 18 години "лишаване от свобода" при първоначален строг режим. Присъдата е за грабеж, придружен с убийство на възрастна жена.

Днес съдът в Бургас постанови нова присъда, с която осъди Димитров на доживотен затвор. Въззивният съд призна подсъдимия за виновен, че е влязъл в частен дом, където откраднал 1400 лв. от възрастна жена, след което я убил. Димитров е осъден да плати на сина на жертвата обезщетение за причинени неимуществени вреди в размер на 60 000 лева.

Представителят на Апелативната прокуратура - Бургас, пледира, че адекватната оценка на фактите по делото води до извод, че Димитров е автор на деянието. Държавното обвинение поиска да бъде отменена първоинстанционната присъда и постановена нова. Според апелативния прокурор наказанието трябва да бъде определено при превес на отегчаващите отговорността обстоятелства и да се наложи предложеното от първоинстанционния прокурор - доживотен затвор.

Подсъдимият Димитров не се призна за виновен. Той поиска делото да бъде върнато за ново разследване, за да се намери истинският убиец. Присъдата на Апелативния съд в Бургас подлежи на обжалване и протест пред Върховния касационен съд.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase